Palm tree lover

Palm tree lover

Alcsúti Arborétum

2018. február 18. - Palm tree lover

Alcsúti Arborétum

 

            Az Alcsúti Arborétum nem más, mint az egykori Habsburg-kastély romja, és az azt körülvevő park. A kastélyból csak a főhomlokzat egy része és a kápolna maradt meg, a Medveháznak, Pálmaháznak, Gloriette-nek, Babaháznak csak a maradványait találhatjuk meg.
            A terület 40 hektár kiterjedésű, 540 fajt csodálhatunk meg: mocsári ciprusok, platánok, török mogyorók, borókák, akácfák, rengeteg féle fenyő az angolpark büszkesége.
            Az arborétumban február közepétől március közepéig Magyarország legnagyobb hóvirág mezőjét szemlélhetjük meg, ekkor nagyobb sorban állásokra is számítani kell, de készülnek meleg teával és forralt borral is felmelegíteni az ide látogatókat. A hóvirágok mellett sárga téltemetők is nagy kiterjedésben virágzanak.
            A másik csúcsidőszak júniusban, Szentivánéj idején van, amikor a szentjánosbogarak fényes tánccal keresik a párjukat. Mindkét eseményen szükség esetén vezetést is tartanak.
            Természetesen a májusi nagy virágzás, a nyári lombok hűsítő ereje, a millió színben pompázó ősz is nagyon látványos, minden évszakban megéri idelátogatni.szentjanos.jpgmpf_2364.JPGmpf_2359.JPGmpf_2343.JPGmpf_2287.JPGmpf_2204.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://palmtreelover.blog.hu/api/trackback/id/tr7013679226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása